طريقة عمل فراخ محشي بالأرز والخضروات
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل فراخ محشي بالأرز والخضروات
&& المقادير &&
ثلاث قطع فراخ كبيييييرة
١- كباية كبيرة أرز { مسلوق نص سلق }
٢- ٢ قطعة بصلة كبيرة { مقطعة مربعات }
٣- قطعتين جزر { مقطع مربعات صغيرة }
٤- قطعتين فلفلية كبيرة { مقطعة مربعات صغيرة }
٥- قطعتين بطاطس { مقطعة مكعبات }
٦- زيت زيتون
٧- ملح + فلفل + كزبرة + عود قرفة + ثوم + حبهان + مسطرضة
&&& الطريقة &&&
اولا ننظف الفراخ من الداخل جيدا ويغسل ونمسحها بشوية ملح ومعلقة ليمون ونوزعها من الداخل
ثانيا نقلب البصل في زيت الزيتون ثم نضيف جميع الخضارات وتقلبها ثم نضيف التوابل ونضيف الأرز ونقلبه ونهدئ منه النار ثم نضيف شوية مرق لسوي الأرز
ثالثا ناخز الفراخ ونحشيها بالأرز ونضقط عليه للداخل وتقفل الفراخ بخيط المطبخ ثم نضع زيت زيتون ونضيف اليه ليمون ورشة ملح وفلفل وندهن بها الفراخ من الخارج
رابعا ندهن صينية الفرن ونضع فيها الفراخ ثم نلفها بورق الفويل ( ورق الالمونيم ) وندخل الصينية الفرن ونتركها من ٢٠ : ٢٥ دقيقة
خامسا نخرج الفراخ من الفرن ونشيل من عليها ورق الالمونيم ونشيل الخيط من عليها ونضعها في صحن التقديم وتؤكل سااااااااااااخنة وبالهناء
*** معي احلي ***
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل العوامات
» طريقة عمل البان كيك
» طريقة عمل الكريما
» طريقة عمل السامبوكسة 1
» طريقة عمل الكستليتا
» طريقة عمل البان كيك
» طريقة عمل الكريما
» طريقة عمل السامبوكسة 1
» طريقة عمل الكستليتا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى